"Na ndihmoni në ditët e ardhshme, ofrojini ndihmë Rusisë për të zhvilluar skemën, e cila do të mundësojë kalimin e armëve kimike nën kontrollin ndërkombëtar dhe asgjësimin e tyre", - tha Sekretari amerikan i Shtetit.

Megjithatë, ai theksoi se procesi duhet të jetë transparent dhe i kontrolluar plotësisht nga komuniteti ndërkombëtar.