Nëpërmjet kanalit kaluan aeroplanmbajtësja "HMS Ilustrious", shkatërruesi "Westminister", anija e desantit "Lyme Bay", anija amfibe "HMS Bulwark" dhe anijet ndihmëse.

Javën e kaluar Parlamenti britanik vendosi të mos marrë pjesë në sulmin kundër Sirisë - 285 deputetë votuan kundër, 272 - pro.