Zhytësit do të punojnë në kushte të shikimit zero dhe do të thithin me pompë sedimentet e shtratit të liqenit nga një territor prej së paku 100 metrash. Operacioni është planifikuar të përfundojë para fundit të muajit shtator.

Rënia e meteoritit të Çebarkulit u shndërrua në një fenomen unik. Ai shpërtheu mbi Çeljabinsk në një lartësi prej rreth 20 kilometrash. Vala e shpërthimit theu dritaret e mijëra ndërtesave. 1.600 persona u lënduan.