"Ne (qeveria japoneze) mirëpresin planin e Rusië në marrëdhënie me Sirinë dhe e mbështesim atë. Ne po ndjekim nga afër faktin nëse do të shfaqë apo jo regjimi i Bashar Al-Assad sinqeritetit kundrejt këtij plani", - tha ai.

"Japonia do të marrë pjesë aktive në negociatat politike, do të kontribuojë në përmirësimin, si dhe normalizimin e situatës në Siri", - shtoi Kryeministri.