"Përderisa numri i votave për secilin nga objektet lider në gjysmëfinale është disa dhjetra herë më i lartë se numri i votave të dhëna për çdo objekt tjetër në konkurs, organizatorët e tij e konsiderojnë të nevojshme njohjen e xhamisë "Zemra e Çeçenisë" dhe Kremlinit të Kollomneskut fitues të parakohshëm të këtij konkursi", - vë në dukje komiteti organizativ i konkursit.

Votimi për vendet e mbetura në listën e 10 liderëve do të rihapet ditën e martë më 10 shtator dhe do të zgjasë deri më 6 tetor.