"Qëndrimi ynë është i mirënjohur dhe nuk është subjekt i luhatjeve afatshkurtra, - theksoi Lavrov. Moska, siguroi ai, "do të vazhdojë të çojë përpara iniciativën e thirrjes së një konference mbi Sirinë".

"Ne do të kërkojmë të marrim pëlqimin e opozitës siriane lidhur me këtë iniciativë dhe zbatimin nga ana e saj të komunikatës së Gjenevës të 30 qershorit të vitit 2012, - vazhdoi Ministri i Jashtëm rus.