Siç njoftoi Përfaqësuesi zyrtar i Komisionit Hetimor (KH) të Rusisë, Vladimir Markin, "sipas rezultateve të kontrollit paraprak nga Departamenti i drejtimit të hetimeve të KH-së është ngritur një çështje penale në marrëdhënie me muzikantët e grupit amerikan "Bloodhound Gang", Franks James Moyer, Hennegan Jared Victor dhe personave të tjerë të paidentifikuar në bazë të pjesës së 2-të të nenit 282 të Kodit Penal të Rusisë (nxitje e urrejtjes ose armiqësisë dhe poshtërim i dinjitetit të njeriut, të kryera nga një grup i organizuar)".