Këtë informacion e shpërndanë në prag më 8 shtator mediat libaneze.

Sipas të dhënave në dispozicion, Irani dhe Moska janë në dijeni të këtij plani të Kryetarit të shtetit sirian. Gjatë arratisjes parashikohet përdorimi i hapësirës ajrore të Libanit.