"Ne dimë se: sa herë që atje ndodh ndonjë trazirë dhe kataklizëm, menjëherë rriten çmimet e energjisë", - shpjegoi ai.

Presidenti i Rusisë mendon se situata me përdorimin e armës kimike në Siri - një provokim i militantëve, të cilët i mbajnë shpresat tek ndihma nga jashtë. Vladimir Putin rikujtoi se përdorimi i forcës kundër një shteti sovran mund të bëhet vetëm në rast vetëmbrojtje ose me vendim të Këshillit të Sigurimit të OKB-së.