Në përbërje të ekuipazhit kryesor u përfshinë rusët Oleg Kotov dhe Sergei Riazanskij, si dhe amerikani Michael Hopkins.

Fillimi i ekspeditës në bordin e anijes kozmike "Soyuz" është planifikuar më 26 shtator nga kozmodromi "Bajkonur".

Më 9 nëntor Kotov dhe Riazanskij për herë të parë do të dërgojnë në kozmos ​​pishtarin e Olimpiadës në Soçi.