Atje më parë u dërgua edhe anija e madhe antinëndetëse "Admiral Panteleev" në rolin e anijes kryesore të lidhjes operative të Flotës Ushtarake Detare të Rusisë në Detin Mesdhe.

Sipas Ministrisë së Mbrojtjes të Rusisë, tani atje ndodhen edhe 3 anije të mëdha të desantit dhe të patrullimit.

Galeria fotografike: Anijet ruse po lundrojnë drejt brigjeve të Sirisë