Sipas fjalëve të tij anija do të shkojë në Novorossijsk, ku do të marrë në bord një ngarkesë speciale, dhe më pas do të zhvendoset në rajonin e shërbimit luftarak në Mesdheun Lindor.

Në prag "Nicholas Phylchenkov" u kthye në portin e vet në Sevastopol pas katër lundrimesh në Detin Mesdhe, ku ajo bënte pjesë në grupin e Flotës Ushtarake Detare të Rusisë.

Galeria fotografike: Anijet ruse po lundrojnë drejt brigjeve të Sirisë