Përveç filmave me metrazh të plotë në qytetin më të madh kanadez do të shfaqen edhe 8 filma rusë me metrazh të shkurtër.

Programi do të hapet me filmin "Metro" të Anton Megerdiçevit. Për të prezantuar filmat e tyre do të mbërrijnë regjizorët dhe aktorët e roleve kryesore.