Ceremonia solemne do të mbahet në Kampionatin e Azisë në Peshëngritje në vitin 2013, eveniment sportiv i cili do të zhvillohet në kryeqytetin e Koresë së Veriut më 11-17 shtator.

Në korrik të këtij viti koreanoveriorët morrën pjesë në Kampionatin e Futbollit të Azisë Lindore për femra në Seul. Koreja e Veriut zuri vendin e parë, duke mposhtur Korenë e Jugut, Kinën dhe Japoninë.