"Ne duhet të gjejmë mënyra për të shmangur militarizimin e mëtejshëm të konfliktit, dhe në vend të kësaj të rifillojmë përpjekjet për të gjetur një zgjidhje politike", - theksoi ai.

SHBA-ja po përgatitet të sulmojë Sirinë nën pretekstin e përdorimit të armëve kimike në afërsi të Damaskut, për çka sipas konfirmimit të Uashingtonit janë fajtore trupat qeveritare.