Së fundmi diplomatët rusë u takuan me qytetarët rusë të arrestuar në Libi, Aleksandrër Shadrov dhe Vladimir Dollgov, duke vënë në dukje përmirësimin e kushteve të mbajtjes së tyre.

Pala ruse këmbëngul për pafajësinë e qytetarëve të vet.

Në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Rusisë njoftuan gjithashtu se Ministri i Jashtëm i Libisë do të vizitojë Moskën më 10 shtator.