Nga ana e tij Shinzo Abe përcolli keqardhjen e vet në lidhje me përmbytjen në Lindjen e Largët të Rusisë dhe dëmin e shkaktuar nga fatkeqësia natyrore. "Unë sinqerisht ju uroj rimëkëmbje të shpejtë nën udhëheqjen tuaj", - tha Kryeministri i Japonisë.

Përveç kësaj, Shinzo Abe i uroi suksese Rusisë në Lojërat Olimpike Dimërore në Soçi në vitin 2014.