Pavarësisht nga ndryshimi i situatës, hidrologët konfirmojnë se kulmi i përmbytjes ende nuk ka ardhur, dhe se më 9 shtator niveli i ujit do të arrijë në 803 cm.

Ndërkohë, në Komsomolsk-na-Amur niveli i ujit është rritur me 12 cm brenda 24 orëve, duke arritur deri në 845 cm. Uji ka filluar të mbushë rrugët e qytetit. Në fshatrat e qarkut të Komsomolskut po evakuohen me shpejtësi banorët e zonave të përmbytura.