Gjatë vizitës marinarët gjermanë dhe turq do të zhvillojnë stërvitje të përbashkëta me kolegët gjeorgjianë, përfaqësues të Departamentit të Rojes Bregdetare dhe Forcave Speciale.

Kjo është vizita e parë e luftanijeve të vendeve anëtare të NATO-s në portet gjeorgjiane në kuadër të programit "Vizitë portuale". Ky program parashikon fuqizimin dhe mbështetjen e vendeve partnere të Aleancës së Atlantikut të Veriut.