Dalja e anijes kozmike jashtë orbitës dhe fundosja e saj në Oqeanin Paqësor është planifikuar të ndodhë më 7 shtator.

Anija kozmike e mallrave u ankorua në SKN më 9 gusht. Ai dërgoi në orbitë rreth 6 ton mallra të ndryshme, duke përfshirë robotin android Kirobo që ka ftësi të flasë dhe posedon inteligjencë artificiale. Para vitit 2015 Japonia ka ndërmend të lëshojë në kozmos edhe 5 anije të ngjashme kozmike.