6 hetuesit do të dalin përpara gjyqit për akuzat mbi dëmin e shkaktuar qëllimisht.

Sipas informacionit të mediave shtetërore, zyrtarin e kanë futur dhe e kanë mbajtur disa herë të zhytur në një vaskë me ujë të akullt derisa ai pushoi së rrezistuari. Pas kësaj, atë e shtruan në spital, por ai nuk u arrit dot të shpëtohej.

Pavarësisht njoftimeve periodike mbi vdekjen e njerëzve, ndaj të cilëve zhvillohen hetime, ky rast u shndërrua në një nga pranimet e rralla të autoriteteve kineze në lidhje me përdorimin e metodave të paligjshme.