Për një javë shikuesit do të shohin 15 shfaqje të trupave teatrore nga 11 qytete ruse.

Më të famshmet prej tyre - Teatri Dramaturgjik i Moskës me ermin e Pushkinit, do të shfaqë spektaklet "Njeriu i mirë nga Sezuan" i Bertolt Brecht dhe "Armiku i popullit" i Henrik Ibsen.

Së bashku me regjizorët mjeshtra prezantimet e tyre do t’i shfaqin edhe regjizorët e rinj. Sipas traditës, pas çdo performance do të zhvillohen diskutime mbi shfaqjen me pjesëmarjen e kritikëve teatralë dhe vetë shikuesve.