Më parë Ministria ruse e Mbrojtjes njoftoi se në pjesën qendrore të Detit Mesdhe u regjistruan dy raketa balistike, trajektorja e fluturimit të të cilave ishte në drejtim të pjesës lindore të bregdetit të Mesdheut.

Një zyrtar amerikan njoftoi se asnjë prej anijeve ose avionëve amerikanë nuk ka lëshuar raketa në Mesdhe. Britania, Franca dhe Izraeli deklaruan se ata nuk dinë asgjë për lëshimin e raketave.

NATO ka refuzuar të komentojë mbi raportet lidhur me lëshimin e mundur të raketave para verifikimit.