"Ne e vlerësojmë mundësinë lidhur me zhvillimin e konsultimeve mbi marrëdhëniet tona, problematikën ndërkombëtare, - tha ai. - Ne kemi interes të zhvillojmë bashkëpunimin, projekte afatgjata, si dhe kemi për qëllim të ecim përpara".

Nga ana e tij Bob Carr vuri në dukje se Rusia luan një rol të rëndësishëm në çështjet e rajonit të Azi-Paqësorit.