Për këtë thuhet në raportin e Ministrisë së Mbrojtjes të Koresë së Jugut.

"Nëse në vitin 2010 programi bërthamor i Koresë së Veriut ishte në fazën e zhvillimit dhe eksperimentimit, atëherë aktualisht këtë vit ai përbën një kërcënim real dhe Veriu është në gjendje në çdo moment të krijojë armë të shkatërrimit në masë. Seriozitetin e programit të saj bërthamor e konfirmon edhe ndryshimi i qëndrimit ndaj Koresë së Veriut nga ana e Kinës", - thuhet në këtë dokument.