Në përbërjen e saj përfshihen kryqëzori i rëndë atomik raketor i Flotës së Veriut "Pjetri i Madh" (russ. "Петр Великий"), anijet e mëdha të desantit "Olenegorskij Gornjak" (russ. "Оленегорский горняк") dhe "Kondopoga" (russ. "Кондопога"), si dhe anijet e serviseve për të gjitha llojet kryesore.

Njësia e anijeve do të kalojë përgjatë trajektores së Detit të Veriut deri në Ishujt Novosibirsk dhe do të kryejnë një sërë detyrash të trajnimit luftarak në përputhje me planin për rifillimin e pranisë së rregullt të anijeve të Flotës Ushtarake Detare të Rusisë në rajonet e rëndësishme strategjike të Oqeanit botëror.