Ministria e Drejtësisë e rajonit Baden-Wuerttemberg njoftoi se u zhvillua një hetimi në marrëdhënie me 50 roje të ish-kampit, dhe 30 prej tyre duhet të sillen para drejtësisë. Të gjithë ata janë të moshës mbi 85 vjet.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore në kampin e përqendrimit Aushvic humbën jetën 1.1 milionë persona, shumica e të cilëve ishin hebrenj.