Ai shprehu bindjen se Kongresi do të votojë pro rezolutës mbi zhvillimin e një operacioni ushtarak kundër autoriteteve siriane. "Unë jam i bindur se ne mund të arrijmë një marrëveshje me kongresmenët", - tha Presidenti.

"Ky nuk është as Iraku dhe as Afganistani. Veprimet ushtarake në Siri do të jenë të kufizuara dhe proporcionale", - vuri në dukje Barack Obama.