Për këtë njoftoi sot Ambasadori i Sirisë në Rusi, Riad Haddad.

"Spresojmë që kjo të mos ndodhë, - tha ai. - Agresioni amerikan shkon këmbë pas këmbe me terroristët e organizatave "Al-Qaeda" dhe "Jabhat al-Nusra". Ai që mendon se rreziku do të jetë vetëm brenda kufijve të vendit tonë, gabohen. Shumë njerëz e kuptojnë rrezikun e fshehur të fitores së ideologjisë radikale".

Ndërkohë në media u shfaqën njoftimet në lidhje me faktin që SHBA-ja, ka mundësi, të shqyrtojë planin e një operacioni ushtarak të shkallës së gjerë në Siri dhe nuk ka ndërmend të kufizohet me veprime të fokusuara, për të cilat deklaroi Barack Obama.