"Ne duhet të kujdesemi për atmosferën dhe t’i japim mundësi Tokës Mëmë për të marrë pakëz frymë, për të pushuar", - deklaroi Presidenti.

"Dita e këmbësorëve dhe çiklistëve" festohet gjithmonë të dielën e parë të shtatorit. Festa në fjalë u themelua në vitin 2011. Në këtë ditë ndalohet përdorimi i makinave si minimum për 8 orë.

Kjo nuk është iniciativa e tillë e parë në Amerikën Latine. Në vitin 2008 Ekuadori miratoi kushtetutën e vendit që garanton të drejtat e mjedisit.