Sot gjatësia mesatare e një qytetari evropian 21-vjeçar është 1.79 metra.

Siç thuhet në raportin e botuar në gazetën "Oxford Economic Papers", në rritjen e gjatësisë së qytetarëve evropianë ka kontribuuar rritja e përgjithshme e mirëqenies, përmirësimi i kushteve të jetesës si dhe rritja e nivelit mesatar të arsimit.

Shkencëtarët nga Britania e Madhe dhe Australia i kanë ndihmuar të zbulojnë ndryshimet në gjatësinë mesatare të meshkujve evropianë të dhënat mjekësore dhe ushtarake. Por shkencëtarët nuk kanë arritur të gjejnë se me sa ka ndryshuar gjatësia mesatare e femrave për shkak të mungesësë së të dhënave analogjike në lidhje me to.