"Qeveria siriane i bën thirrje Sekretarit të Përgjithshëm të marrë mbi vete përgjegjësinë, të bëjë përpjekje për parandalimin e çdo agresioni kundër Sirisë, si dhe të mundësojë zgjidhjen e krizës politike", - thuhet në një letër të Përfaqësuesit të Përhershëm të Sirisë në OKB, Bashar Jaafari.