"Unë kam qenë vazhdimisht në pritje të momentit se kur do të fillojnë ta bllokojnë kanalin tonë televiziv në Shtetet e Bashkuara. Dhe ja, filluan ta bëjnë një gjë të tillë. Bravo lirisë së fjalës!", - shkruajti ajo.

Më vonë Margarita Simonjan shtoi se llogaria e kanalit televiziv u bllokua nga resursi "Reddit". Në lajmet e televizionit Russia Today në site "Reddit" janë abonuar mbi një milion njerëz nga e gjithë bota.