Deklarata të tilla përmbahen në dokumentin "Argumentimi i buxhetit për programin kombëtar të zbulimit adresuar Kongresit", i cili ra në duart e gazetës "The Washington Post".

Dokumenti iu dorëzua botimit nga Edward Snowden.

Rusia është përmendur ndër prioritetet e kundërzbulimit amerikan së bashku me Kinën, Iranin, Kubën dhe Izraelin. Botimi thekson gjithashtu se shpenzimet e zbulimit amerikan tani janë shumë më të madhe se sa në kulminacionin e Luftës së Ftohtë.