Ai rikujtoi se kompleksi "S-500" do të jetë i aftë të asgjësojë objektivat madje dhe në kozmos.

Më herët u njoftua se përkatësisht kapaciteteve të veta luftarake "S-500" do të superojë në mënyrë të dukshme konkurrentin e tij "S-400", që është aktualisht veprues në armatimet e ushtrisë ruse, si dhe sistemin amerikan "Patriot PAC-3".