Në çdo qendër votimi do të vendosen nga 2 kamera - njëra pranë kutive të votimit, tjera për mbikëqyrjen e punës së komisioneve zgjedhore.

Siç njoftuan zhvilluesit e resursit të Internetit, për regjistrimin në portal nevojitet të shkruhet adresa e postës elektronike (ang. e-mail), emri dhe fjalëkalimi. Në adresën e dhënë do të dërgohet një letër me një link për përfundimin e procedurës. Zgjedhjet për kryebashkiakun e Moskës do të mbahen më 8 shtator.