''Vëllazëria Myslimane'' po zhvillon demonstratat e radhës, duke protestuar kundër ''grushtit të shtetit'' dhe arrestimeve në radhët e saj. Në disa qytete, përfshirë edhe Kajron, demonstruesve ua bllokuan rrugën policët, çka çoi në përleshje mes tyre.

Sipas vlerësimeve paraprake, disa javë përleshje mes autoriteteve dhe islamistëve në Egjipt morrën jetët e mbi 900 njerëzve.