Në fund të gushtit ata pyetën 1.600 persona në 130 qendra të banuara në 45 qarqe të Rusisë se për cilin nga monumentet e arkitekturës dhe natyrës ata janë të gatshëm të votojnë në konkursin "Rusia-10" si simbol të vendit.

Në treshen e liderëve u përfshinë gjithashtu skulptura "Mëmëdheu thërret" në Vollgograd dhe Kulla Spasskaja e Kremlinit të Moskës.