Grupi i ekspertëve të OKB-së duhet të hetojë njoftimet në lidhje me përdorimin e substancave toksike në afërsi të Damaskut, për të cilin opozita dhe Perëndimi akuzojnë autoritetet siriane. Ditën e premte inspektorët ndërprenë udhëtimin e tyre për në vendin e ngjarjes për arsye sigurie.