Shuma e çmimit është 3.000 euro.

Snowden bëri publike në media informacione rreth programeve të përgjimit gjithëpërfshirës të qytetarëve në mbarë botën nga shërbimet amerikane të zbulimit. Ai u arratis nga Shtetet e Bashkuara, ku veprimet e tij konsiderohen si tradhti ndaj atdheut, dhe mori azil të përkohshëm në Federatën Ruse.