Pritet që në këtë takim të marrin pjesë ministrat federalë, shefat e departamenteve dhe shërbimeve federale si dhe autoritetet rajonale.

Më herët, Vladimir Putin kreu një fluturim inspektues mbi zonat e rajonit të Amur të prekura nga fatkeqësia natyrore. Aktualisht në këtë rajon janë përmbytur 46 qendra të banuara. Niveli i ujit në lumin Amur në Habarovsk ka arritur deri në 761 cm.