Në vjeshtë pritet mbërritja atje e kryqëzorit "Varjag".

Më parë shtypi amerikan njoftoi se luftanijet e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, të cilat janë në Detin Mesdhe, morën kontrollin mbi territorin sirian që ndodhet tani brenda rrezes së veprimit të armatimeve të flotës. Sipas informacioneve në dispozicion, Amerika mund të sulmojë Sirinë natën në të gdhirë të së premtes. Këto plane i mbështet Parisi dhe Londra.