"Plani ndërkombëtar konsiston në faktin e kombinimit të kësaj (për nga koha), sikurse ata u përpoqën të bënin më parë në vitin 2002 në rastin e grushtit të shtetit kundër Hugo Chavez dhe para intervencionit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Irak", - përcjellin mediat lokale fjalët e Nicolas Maduro. Sipas fjalëve të Kryetarit të shtetit të Venezuelës, plani supozonte asgjësimin e tij fizik dhe sulmin e njëkohësishëm mbi Sirinë në kushtet e shkatërrimit të një faktori të tillë të fortë, siç është Venezuela dhe udhëheqja e saj.