Grimcat e "Planetit të Kuq" pasi ranë në planetin tonë përmbanin elemente shumë të rrallë për këtë të fundit, bor dhe molibden, dhe së bashku me ta edhe mikrogjallesa.

Hipoteza se jeta në Tokë u soll nga ndonjë trup tjetër qiellor quhet hipoteza Panspermia. Ajo u propozua fillimisht nga shkencëtari gjerman Richter Hermann në vitin 1865.