Anija në fjalë doli tashmë nga porti i qytetit Toulon.

Pritet që në Detin Mesdhe ajo të bashkohet me anijet amerikane dhe britanike, si dhe me nëndetëset që tashmë ndodhen afër Sirisë.

SHBA-ja dhe disa nga aleatët e saj aktualisht po shqyrtojnë mundësinë e ndërmarrjes së një sulmi ushtarak mbi territorin sirian.