Siç tregoi sot për gazetarët Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, biseda telefonike me Presidentin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës u zhvillua në prag në mbrëmje.

"Unë e sigurova atë se ne do të paraqesim të gjithë informacionin që kemi në dorë dhe materialet disponuese analitike", - vuri në dukje ai.

Madje më tepër se kaq, Ban Ki-moon theksoi se gjatë bisedës telefonike ai "shprehu dëshirën që puna e ekspertëve ndërkombëtarë të armës kimike në Siri të mund të vazhdojë".