"Unë mund të konfirmoj se Presidenti nënshkroi dokumentin për shpërndarjen e Sněmovna", - tha ai.

Ligji hyri në fuqi pas botimit në manualin e dokumenteve ligjore në 11:00 sipas orës lokale.

Firma e Presidentit nën këtë dokument u hap rrugën zgjedhjeve të parakohshme që do të mbahen përafërsisht më 25 dhe 26 tetor.