Sipas njoftimeve të policisë lokale, 5 makina bombë u hodhën në erë në zonat urbane të banuara kryesisht nga shiitët. Në këto sulme u përfshinë terroristët kamikazë.

Kohët e fundit në Irak vërehet një përshkallëzim i theksuar i tensionit për shkak të konfrontimit të ashpër mes komuniteteve më të mëdha islame - sunite dhe shiite.