Në deklaratën e lëshuar nga policia ditën e mërkurë njoftohet se si rezultat i një operacioni special u konfiskuan 2 mortaja dhe 1 granatahedhës. Përveç efektivëve të policisë në operacion morrën pjesë edhe ushtarakët britanikë.

Në organet e ruajtjes së rendit mendojnë se armët i përkisnin radikalëve nacionalistë, të cilët kishin ndërmend të sulmonin një nga stacionet e policisë.