Diplomatët u pajtuan me mendimin se në këtë moment kritik të gjitha palët, duke përfshirë edhe "lojtarët" e jashtëm, duhet të veprojnë me shumë përgjegjësi, "të mos përsërisin gabimet e së kaluarës".

"Situata rreth Sirisë u përkeqësua për shkak të hapave të ndërmarrë dhe deklaratave të bëra nga disa vende", - konstatoi Ministria ruse e Punëve të Jashtme.